dveřní systémy - hlavní strana
studio interier, sapeli, porta doors, MT, JAP
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Staráte se správně o své podlahy?

Když přemýšlíte o nových podlahách do bytu, který chcete rekonstruovat, nemůžete si vybrat. Je tolik typů a druhů a každý pěje chválu na jejich vlastnosti. Ne každá podlaha se hodí do všech místností. Mají také různé nároky na údržbu. I podle toho je vybírejte. Když se o ně budete dobře starat a zvolíte správnou péči, vydrží vám dlouho jako nové. Jinak se samozřejmě staráte o dřevěné podlahy nebo parkety, jiný způsob ošetření zvolíte u laminátové podlahy nebo vinylové podlahy. Každá podlaha má jinou odolnost a každá snese jiné zacházení.

Vinylové podlahy vám možná připomenou někdejší syntetické lino. Ale dnešní materiál je úplně jiný. Vinylové materiály jsou většinou vícevrstvé, na spodní části je zvukotěsná vrstva, do střední se dává fólie se vzorem a svrchní nášlapnou část kryje ochranná polyuretanová vrstvička. Vinylové podlahy jsou odolné proti poškrábání a dlouho si udrží původní barvu a vzor. Odolávají vodě a vlhkosti. Při údržbě podlahy pravidelně vysávejte a zametejte. Vytírat je můžete vlhkým hadrem nebo mopem. Používejte jen saponáty, které se na vinyl hodí. Jednou za čas použijte na oživení leštěnku, ale pozor na agresivní druhy. Ty se na tyto podlahy nehodí.

Laminátové podlahy jsou velmi oblíbené. V nabídce je mnoho dekorů dřeva. Tyto podlahy jsou velmi odolné k opotřebení, změnám teploty i velkému znečištění. Kromě vysávání a zametání je stačí několikrát měsíčně otřít vlhkým hadrem nebo mopem. Nepoužívejte silně koncentrované saponáty, protože hrozí, že by se rozpustily výplně spár. Nenechávejte na podlaze stát vodu. Na laminátové podlahy nepoužívejte drátěnky, drsné utěrky, vosky či olej. Na velké skvrny zvolte přípravky, které jsou vhodné jen pro laminát.

Dřevěné podlahy jsou stálicí. Přírodní materiál se nezapře. Jsou ale také náročnější na údržbu. Pravidelně je vysávejte a zametejte. Stírejte je jen výjimečně a dobře vyždímaným hadrem. Můžete použít menší koncentraci mýdla. Dřevěné podlahy si pořizujte jen do interiéru, kde udržíte vlhkost mezi 40 až 60 procenty. Když je vzduch příliš suchý, například v zimě, dřevo vysychá a praská. Přírodní podlahy jednu až dvakrát ročně ošetřete speciálním voskem. Lakované podlahy můžete vlhkým hadrem otírat častěji. Ale ze saponátů jen mýdlovým roztokem. Na lakovaný povrch nesmí přijít vosk ani olej. Přišly byste o krásný lesk. Olejové podlahy ošetřujete podobně jako přírodní .

Ošetřování podlah
NAŠE DALŠÍ PRODUKTY:
Profil společnosti Designové centrum Dveře SAPELI Dveře PORTA DOORS Stavební pouzdra JAP Dveřní systémy.cz Dřevěné podlahy Kährs
Profil
společnosti
Designové
centrum
Dveře
SAPELI
Dveře
PORTA DOORS
Stavební
pouzdra JAP
Dveřní
systémy.cz
Dřevěné
podlahy KÄHRS

Stavební pouzdra JAP je nyní možné objednat v našem eshopu. Doprava je zdarma, dodání stavebních pouzder do 48 hodin!

OTEVŘÍT AKTUÁLNÍ CENÍK STAVEBNÍCH POUZDER, BEZOBLOŽKOVÝCH POUZDER A POSUVNÝCH SYSTÉMŮ.

VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz