dveřní systémy - hlavní strana
studio interier, sapeli, porta doors, MT, JAP
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Dveře s dekorem dřeva či kamene? To umí CPL laminát

Dřevěné dveře mohou být někdy fádní. Jsou tak časté, že architekti raději nabízejí nové moderní povrchy. Zajímavé jsou různobarevné dveře nebo se strukturou kamene. To umožňují dveře s umělou povrchovou úpravou. Už to není přírodní dýha, ale folie nebo laminát. Takové povrchy dokáží věrně imitovat dřevo a nabízejí další dekory. Jejich předností je nejen nižší cena než u přírodních dýh, ale i pevnost a odolnost vůči vlhkosti. Právě vlhkost dělá problémy u přírodních dýh. Přestože jsou lakované, mohou přijímat vlhkost a měnit tak svůj objem. Laminátové dveře jsou stálé a stále častěji se uplatňují v koupelnách nebo v zátěžových provozech.

A čím se vlastně přírodní dýha odlišuje od umělého povrchu? Konstrukce dveří je většinou stejná jak u přírodních, tak i umělých povrchů. Je to různě odolná dřevovláknitá deska s dřevěným rámem, často vyplněná voštinou. Na povrchu je pak vrstva dýhy nebo umělá folie či laminát. Nejběžnější úpravou je různě barevná folie. Tvoří ji papír impregnovaný pryskyřicí. Takové dveře jsou poměrně odolné vůči mechanickému poškození i otěru. Odolnější variantou je vakuová folie, která umožňuje dokonalé přilnutí a chrání vnitřek dveří před vlhkostí. Novou technologií je CPL laminát, což je několik vrstev papíru impregnovaných pryskyřicí. Ale nejodolnější je HPL laminát vyráběný pod vysokým tlakem. Tyto laminátové dveře jsou pevné, odolné a jsou vhodné pro různé dveřní systémy.

Dveře s umělým povrchem mohou být k nerozeznání od dřevěných, protože nové technologie umožňují uplatnit různé dekory. Například dveře Elegant značky SAPELI můžete mít v 25 dekorech přírodní dýhy, v 5 druzích vakuové folie, 13 druzích folie, 19 druzích CPL laminátu a ještě v několika variantách vysokého lesku. To vám umožní sladit barvy i strukturu dekoru s malbou místností či podlahou. A pokud si nevyberete v nabídce internetového obchodu, zajeďte si do některého designového centra, například do showroomu v Mladé Boleslavi, kde na 250 čtverečních metrech uvidíte více než 120 dveří a zárubní nejrůznějších druhů a typů a také na 150 druhů podlah.

CPL laminát dveře Sapeli
NAŠE DALŠÍ PRODUKTY:
Profil společnosti Designové centrum Dveře SAPELI Dveře PORTA DOORS Stavební pouzdra JAP Dveřní systémy.cz Dřevěné podlahy Kährs
Profil
společnosti
Designové
centrum
Dveře
SAPELI
Dveře
PORTA DOORS
Stavební
pouzdra JAP
Dveřní
systémy.cz
Dřevěné
podlahy KÄHRS

Stavební pouzdra JAP je nyní možné objednat v našem eshopu. Doprava je zdarma, dodání stavebních pouzder do 48 hodin!

OTEVŘÍT AKTUÁLNÍ CENÍK STAVEBNÍCH POUZDER, BEZOBLOŽKOVÝCH POUZDER A POSUVNÝCH SYSTÉMŮ.

VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz